• Onderwijs
  • Geheugen
  • SE & CE
  • Resultaat

Leerstrategie

Het is belangrijk dat je weet wat je moet leren en voor wanneer. Op tijd beginnen en een planning zijn wel logisch. Maar dan, hoe verder. Hoe met de minste moeite een maximaal resultaat? In welke volgorde, samenvatten, herhalen, pauze en stress. Allemaal factoren die het eindresultaat mede bepalen. Check de video eens.

 

Samenvatting

Voordat de lesstof eigen gemaakt kan worden dient deze zo beknopt mogelijk te zijn. Het kent een logische volgorde van verdeling, met titels en begrippen. Vaak ook tekeningen en formules. Alleen het reproduceren is niet voldoende voor het begrip. Beter is nog je af te vragen wat als jij de docent zou zijn. Check de video eens.

 

Tekst lezen

Het lezen van een stuk tekst kan voor velen al best lastig zijn. Je leest te snel, te langzaam en mist belangrijke informatie. Vaak gebeurt het dat het brein je in de maling neemt en niet ingrijpt als jij leest wat je denkt dat er staat. Dat is namelijk de grootste valkuil met teksten. We denken dat er iets staat, maar het staat er niet. Een goede tweede is oorzaak, gevolg met hoofd- en bijzaken. Check de video eens.

 

Klik hier voor meer leerstrategie op ons Youtube kanaal