• Onderwijs
  • Geheugen
  • SE & CE
  • Resultaat

Faalangst

Het is een vicieuze cirkel waar je op verschillende punten kunt uitbreken. Zolang je dat niet doet blijft de druk op je zelfbeeld en zelfvertrouwen. Er is dan spanning bij het leren en toetsen, wat kan leiden tot black-outs en onnodig slechte resultaten. Bekijk de video en waar je het proces kunt doorbreken.

 

Zelfvertrouwen

Het hebben van vertrouwen in jezelf is een positieve motivator om tot goede resultaten te komen. Vaak ontleen je onterecht zelfvertrouwen als je voldoet aan wat een ander - of de maatschappij - van je verwacht. Maar zelfvertrouwen gaat vooral om acceptatie van jezelf en eerlijkheid over jezelf. Wanneer je durft uit te gaan van je eigen kracht, dan hoef je alleen nog maar te voldoen aan je eigen verwachting. Check de video voor de eerste stapjes.

 

Motivatie

Het is de wil om te kiezen moeite te doen. In het algemeen kun je door de omgeving worden gemotiveerd (moeten), maar het allermooiste is intrinsieke motivatie (willen). Moeite doen omdat het jou completer maakt. Motivatie komt kijken bij alles wat loont en is het tegenovergestelde van opgeven. Check hier hoe je kunt beginnen. 

Klik hier voor meer mindset op het Youtube kanaal.